Ignis Natura Renovatur Integra. Powered by Blogger.
RSS

quantum leap

bekerja dan bekerja. dengan sebaik-baiknya. mungkin itu bisa menjadi sebuah simbol akan keinginan untuk sukses dan kaya (sugih). tapi kemarin sore ada seorang "kawan" lama yang meminta redefinisi dari sukses itu apa. dan ternyata kami mendapatkannya berbeda. begini percakapannya:

SOMEBODY_CRAZY : lancar??
SOMEBODY_CRAZY : aku kok lali kuwi artine apa ya?
SOMEBODY_CRAZY : kawit biyen aku fokus. pengen duwe sekretaris ayu sing kena dikeloni
DisKonekted : iki angele : kon nyemplung laut tapi ra olih teles alias basah
SOMEBODY_CRAZY : nganggo pakaian selam dong
DisKonekted : lah wes ra paham perumpamaan
DisKonekted : wes terlalu jauh kemunduran mentalmu
SOMEBODY_CRAZY : lha kuwi ya perumpamaan. ben ra teles kan ana carane
DisKonekted : asem aku sing wes ra nyandak yoo
DisKonekted : mentally dropped
DisKonekted : wes tau sugih
SOMEBODY_CRAZY : ning pengen
SOMEBODY_CRAZY : sugih. nganggo ukuranku
DisKonekted : ajeg omongane
SOMEBODY_CRAZY : sik ta, sugih kluwi piye sih jane? sing kepriwe?
DisKonekted : lah, mulai maning sing abot2 kiye ?
SOMEBODY_CRAZY : mungkin olehku ra sugih2 kuwi merga ra ngerti maksude pa ya?
DisKonekted : sugih ya rasane tentrem mbokan
SOMEBODY_CRAZY : ora. tenan iki
SOMEBODY_CRAZY : kuwi bahagia, dab. dudu sugih
SOMEBODY_CRAZY : nek bahagia sih aku wis bendina, selalu. sugih kuwi lho karepe apa?
DisKonekted : hemmm, dadi bingung kiye
DisKonekted : apa ya
DisKonekted : standare apa, duit ? money ? dollar ?
DisKonekted : harta benda ?
SOMEBODY_CRAZY : nek suryamentaram duwe istilah sugih tanpa bandha. kuwi wis nglakoni. sing durung sing nganggo bandha.
DisKonekted : ugh
SOMEBODY_CRAZY : lha kuwi aku sing ra weruh. ukurane apa?
DisKonekted : lha nek duit ki akeh
DisKonekted : tapi ya durung sugih2
SOMEBODY_CRAZY : nek pengertianku ki ngene:
SOMEBODY_CRAZY : sugih= 1.ra perlu duwe duwit, tapi sakwayah2 butuh ana. 2. isa ngewehi wong sapa wae sing njaluk tanpa nyemayani. 3 isa ngirimi duwit neng wong sing tak terduga. 4. nek ana wong utang tak tolak tapi tak wenehi
SOMEBODY_CRAZY : maksude ora utang ning tak wenehi
DisKonekted : sing nomer 3 ora mbahayani dab ?
SOMEBODY_CRAZY : ora! wong sugih kan bebas
DisKonekted : wah cocok tak posting nang blog-ku ya
DisKonekted : tapi kuwe ya sugih sing wis ra kaprah
SOMEBODY_CRAZY : kuwi cita-citaku

maaf tidak sempat ditranslate ke dalam bahasa "Indonesia" karena rasanya sedang malas sekali. barangkali dengan bahasa asli, yang satu dari jateng, yang satu dari jatim, maka akan dapat ditangkap nuansa dari sebuah perbedaan yang sama. menurut saya : tidak ada yang harus dikejar, baik itu kesuksesan ataupun kekayaan, semua sudah kita miliki, walaupun entah dimana...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

7 komentar sehat ::

mPitzky said...

sing larang kui ayem, mas. wong sing sugih koyok setan yo podo nggolek ayeme koq. tapi belum tentu mereka nemu. makanya villanya banyak di seluruh penjuru dunia, tapi tetep kena stroke dan penyakit jantung koroner.

DisKonekted said...

pancen bener. tapi ayem kuwi sing koyo opo to ? jebule iso boso jowo to ? :))

somebody_crazy said...

never believe in us! kami cuma binatang jalang dari kumulannya terbuang.

DisKonekted said...

hahaha, ra wani ngaton wong idealisme ne nembe rontok, ayo mr superman ! lets kill them all, join http://vhemt.org/

Anonymous said...

Sugih...tapi ra bisa mbayar utang 20 ewu perak kuwe priwe Dis? Apa klalen? Y manusiawi ya...

Embroiderer

paradise_bali.rafting said...

ayem itu kan ayem kampus..sing bisa dikeloni dan kadang bisa juga dijadikan sekertaris to pakdhe/budhe?
sik aku blom punya blogg ndiri..sing biyen lali akuntnya..dadi ketularan pakdhe surip.. "DisKonekted" tapi kadang kadang mandan "DisKonakted" alias "impoten" cara berpikir......

oksigenhitam said...

@embroiderer : sori bgt hehehe ora kelalen mung wes tak titipna adiku malah ra dijikot-jikot ya ?

@paradise : impoten, nah akhirnya ada kata yang tepat ya ? hehe